Fa'afeiloa'i i lenei 'upega tafa'ilagi!

Sausi i le lalolagi atoa, La'ei ma Mea'ai Tele le Maketi ma Va'aiga Va'aiga, I Itu'aiga (Sausi La'ai ma La'ei, Fufulu, Susi Kuka, Fa'apipi'i ma Fa'amama, Oloa Pi'i), E ala i le Fa'asoa Fa'asoa Ma Su'esu'ega Fa'asologa, 2019 - 2025

Alamanuia Malamalamaga

O le maketi o sosi, laʻei ma meaʻai i le lalolagi atoa na faʻatauina i le $ 124.58 piliona i le 2017 ma o loʻo fuafua e oʻo atu i le $ 173.36 piliona i le 2025. O le maketi o loʻo fuafua e tupu i le CAGR o le 4.22% mai le 2017 - 2025. O loʻo molimauina e le maketi se tuputupu aʻe tele. ona o le fa'atupula'ia o le taulaga, o le naunau o tagata fa'atau e fa'ata'ita'i le tele o mea'ai, ma le fa'ateleina o le maua o mea e sui ai ga'o maualalo ma fa'ateleina le fiafia i mea fa'alenatura ma mea fa'anatura i le lalolagi atoa.

syed

O sosi, mea manogi, ma mea manogi o se vaega taua o meaʻai i le tala faasolopito o tagata, lea na faia se sao taua i le atinaʻeina o aganuu ma mea tau kuka i le lalolagi atoa.O mea nei e saofagā i foliga o le lanu, le manogi o mea manogi ma le manogi i le gaosiga o meaʻai.O sosi ma mea manogi e fai ma sui o le aganuu ma le tala faasolopito o se itulagi patino.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ketchup lea e masani ona faʻaaogaina i atunuu Amerika na faia muamua i Asia.

O lo'o fa'auluina e ala ile soifua maloloina, o lo'o fa'atuputeleina le 'alo'ese o tagata mai le taumafaina o mea fa'aopoopo fa'apitoa ma mea'ai e fa'avasegaina.E lē gata i lea, o le fa'atupula'ia o le fa'aofiina o oloa e leai se kulūlū ua fa'atosina ona o le fa'alauiloaina o a'afiaga leaga o le 'ai le lelei i se taimi umi.O lo'o fa'alauiloa e kamupani sosi ma mea'ai mea'ai e leai se kulūlū i le maketi.Mo se fa'ata'ita'iga, o oloa a Del Monte e pei o le sosi tamato, sosi ma le basil ma le sosi tamato e leai se masima sa i ai muamua i totonu o ia mea, peita'i o lea ua latou fa'aofi mai oloa e leai se kulūlū ma mea e maua i le kulūteni e maualalo ifo i le 20 vaega i le miliona.

O le isi mafuaaga tele mo le tuputupu aʻe o lenei maketi o le faʻateleina o fegalegaleaiga faʻaleaganuʻu ma le faʻateleina o le lauiloa o meaʻai faʻavaomalo o loʻo taʻitaʻia ai le atinaʻeina ma le faʻatauina o sosi, laei ma mea manogi i le lalolagi atoa.E le gata i lea, o le faʻateleina o le manaʻoga mo sauniuniga lelei o meaʻai ona o le pisi o le olaga ma le manaʻomia mo taimi paganoa ua faʻateleina ai le manaʻoga mo nei oloa i tausaga a sau.

O lea ua i'u ai i le fa'atauva'a o la'ei ma sosi e pei o pasta, fa'afefiloi ma sau pizza fa'atasi ai ma le taula'i atu i vaifofo talafeagai e afifi ai.E le gata i lea, o lo'o fa'alauiloa atu e le au gaosi oloa oloa e leai ni mea fa'aopoopo, mea e maualalo le ga'o ma le maualalo o le suka ma le masima e fetaui ma le suiga o olaga o tagata fa'atau i le lalolagi atoa.

Vaevaega i Ituaiga
• Sosi laulau ma teuteuga
• Fufulu
• Kuka sosi
• Pasi ma Fa'amama
• Oloa piki

O le laulau sosi ma la'ei na fa'atatau mo le vaega tele, e fa'atatau i le USD 51.58 piliona i le 2017 ma fa'atusalia ai le vaega sili ona vave fa'atupulaia.O loʻo faʻatupulaia le alamanuia i le CAGR e tusa ma le 4.22% mai le 2017 i le 2025.

O le tuputupu aʻe o le maketi e mafua ona o le faʻateleina o le fiafia mo meaʻai faʻavaomalo ma fesuiaiga i luga o oloa laulau masani e pei o le sinapi, mayonnaise ma le ketchup.E le gata i lea, o lenei vaega o le tuputupu aʻe e mafua ona o le mafai ona faʻaalia uiga vevela ma faʻateleina le manaʻomia mo sosi vevela e pei o le salsa vevela, chipotle, Sriracha, habanero ma isi.E le gata i lea, o le suia o faiga kuka ma le siʻitia o le manaʻoga mo meaʻai faʻaleaganuʻu o loʻo faʻaogaina ai nei oloa e fai ma mea e faʻaogaina ai le a sili atu ona fiafia i le tuputupu aʻe o maketi.O le vaega o le kuka kuka na avea ma vaega lona lua sili ona tele ma se sea maketi e sili atu i le 16% i le tausaga 2017 ma e faʻamoemoe e faʻamauina se CAGR o le 3.86% mai le 2017 i le 2025.

Vaevaega e ala i Fa'asoa Fa'asoa
• Supermarkets ma Hypermarkets
• Fa'atauoloa Fa'apitoa
• Faleoloa
• O isi

O faleoloa tetele ma hypermarkets na fa'amauina mo le tele o le tufatufaina atu o le sao o le maketi e tusa ma le 35% i le 2017. O lenei vaega o lo'o umia sea iloga ona o le lautele o le auai ma avanoa.O nei oloa o lo'o ofoina atu i lalo o fa'aitiitiga faifaipea e avea o se gaioiga fa'alauiloa, lea e tosina mai ai tagata fa'atau e fa'atau mai supamaketi ma hypermarkets.

Sosoo ai ma supermarkets ma hypermarkets, o faleoloa faigofie e fai ma sui o le tele lona lua o le tufatufaina atu, e tusa ma le USD 32 piliona i le tausaga 2017. O le faʻatupulaia o lenei vaega e faʻatatau i le vave auaunaga e tusa ai ma le taimi o pili.O faleoloa nei e fesoasoani tele mo le tagata faʻatau pe a leai ni a latou fuafuaga e malaga i se supamaketi ma taʻitaʻia le au faʻatau i a latou oloa e manaʻomia.

Vaevaega i Itulagi
• Amerika i Matu
• US
• Kanata
• Europa
• Siamani
• Peretania
• Asia Pasefika
• Initia
• Iapani
• Amerika Tutotonu & Saute
• Sasa'e Tutotonu & Aferika

O le Asia Pacific o loʻo puleaina le maketi ma se tupe maua e $ 60.49 piliona ma faʻatupulaia i le CAGR o le 5.26% mo le vaitau o faʻamatalaga.O le tuputupu aʻe o le itulagi o loʻo faʻamalosia e atunuu e iai aganuʻu eseese ma meaʻai e pei o Saina, Iapani, ma Initia.O Saina e maua le tele o tupe maua i lenei itulagi, ona o le pisi o le olaga ma le faʻateleina o le fiafia i meaʻai vave.O le a faʻaauau pea ona pulea e Saina le itulagi o Asia i tausaga o lumanaʻi ma le faʻateleina o le lauiloa o nei oloa i pisinisi faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o fale.

E le gata i lea, o malo o nisi atunuu o loʻo ofoina atu fesoasoani i le faʻaulufaleina mai o sosi ma maua ai avanoa mo le au gaosi oloa nei.Mo se faʻataʻitaʻiga, e tusa ai ma le KAFTA, Korea-Australia Free Trade Agreement tau o le sinapi saunia ma tamato ketchup na faʻaititia i le 3.4% i le 2017 pe a faʻatusatusa i le 4.5% i le tausaga 2016 ma ua faʻamoemoe e faʻaumatia i le 2020. O le sosi tamato ua fa'aitiitia i le 31% i le 2017 pe a fa'atusatusa i le sili atu i le 35% i le tausaga 2016. O ia fa'aitiitiga o tau e maua ai avanoa pisinisi lelei i tagata fa'atau atu a Ausetalia e ulufale atu ai i le maketi i Korea i Saute.

Amerika i Matu o le lona lua lea o tagata faʻatau, faʻamaumauga mo tupe maua o le USD 35 piliona i le tausaga 2017. O le tele o maketi maketi o le itulagi o loʻo umia e le US ona o lenei atunuu o le tele o tagata faʻatau ma faʻaulufale mai o nei oloa.O lenei itulagi o loʻo faʻaauau pea ona molimauina le tuputupu aʻe i tausaga o lumanaʻi e ui o loʻo i ai se suiga i le faʻaogaina o le faʻaogaina o meaʻai i meaʻai ma mea faʻapitoa.

Fa'afanua fa'atauva

O le maketi o sosi, la'ei ma mea'ai i le lalolagi atoa o lo'o tu'ufa'atasia i le natura ona o le i ai o nai tagata ta'a'alo o lo'o saofagā tele.O le Kraft Heinz Co, McCormick & Co Inc., ma le Campbell Soup Co. o lo'o ta'uta'ua le au ta'a'alo i le maketi a Amerika e sili atu i le 24% o le aofa'i o fa'atauga fa'atau.O isi ta'aloga autu i totonu o le alamanuia e aofia ai le General Mills Inc., Nestlé, ConAgra Food, Inc., Unilever, Mars, Incorporated ma ana Pa'aga, CSC BRANDS, LP, OTAFUKU SAUCE Co.Ltd.

O taʻaloga tetele o loʻo taulaʻi ma faʻalauteleina lo latou faʻavae i totonu o tamaoaiga faʻapitoa e pei o Saina, Initia, ma Peretania.O loʻo taulaʻi atu le au taʻalo maketi i tuʻufaʻatasiga ma faʻatauga e faʻamautinoa ai le tulaga o le manoa i totonu o pisinisi.Mo se faʻataʻitaʻiga, na maua e McCormick & Company le vaega o meaʻai a Reckitt Benckiser ia Aukuso 2017 ma o le fefaʻatauaʻiga na faʻatauina i le USD 4.2 piliona.O lenei fa'atauga na fa'aalia ai e le kamupani muamua le fa'amalosia o lona i ai i fa'amamafa, ma vaega o sosi vevela.E le gata i lea, o loʻo taulaʻi atu le au gaosi oloa i le faʻaofiina o oloa maloloina ma maualalo gaʻo.Mo se fa'ata'ita'iga, o le Cobani Savor na maua mai i le yogurt Greek flavor lea e tu'u i luga po'o se mea manogi e maua i vaega maualalo ga'o.


Taimi meli: Nov-14-2022